Cara Mudah Tanggalkan Kerak Susu Pada Botol Susu Anak

Kita semua maklum masalah yang sering berlaku pada ibu-ibu yang anaknya minum susu menggunakan botol adalah puting dan botol susu berkerak. Stress kan bila bersungguh sental puting dan botol susu tapi masih tak hilang juga ker…

Gunung Lambak Tempat 'We Time' Suami Isteri Yang Awesome

Ahad lepas Nur dan suami berendud kat Gunung Lambak, Kluang. Rugi lah kalau dah jadi orang Kluang tak naik gunung ni kan? Lagi pun memang nak sangat pergi. Nak sangat sedut dalam-dalam udara segar. Nak sangat tengok hijau. …

'Segmen | Giveaway UP Traffic by Madam Caramel '

Ini adalah kali pertama Nur join segmen giveaway atau mudah nak panggil dia GA. Nur pun dah lama jugak lah menyepi blog ni. So ini kali kena lah rajin sikit kan? Alang-alang ada masa, Mardhiyah pun tengah tidur tu, Nur kasi com…

Petua Hilangkan Batuk Bayi dan Kanak-Kanak

Tak ada ibu bapa kat dunia ni yang mahukan anaknya sakit. Semua mesti nak anak sihat sentiasa. Tapi, kadang benda ni diluar kawalan kita. Memang tak boleh sangkal kita akan jadi sedikit gelabah dan risau bila anak dah m…

Resepi Daging Masak Kicap Sedap Versi Pemalas

Daging Masak Kicap Sedap Versi Pemalas Nak dijadikan cerita, tak plan pun nak masak daging masak kicap. Tapi mengenangkan itu adalah menu yang mudah dan tekak pun teringin juga, Nur pun prepare bahan-bahan yang nak digu…

Pisang Goreng Sedap dan Power di Taman Banang Jaya, Batu Pahat

Bila tengok balik gambar kat atas ni, teringat pula pada insan yang memberi pisang nipah tu. "Bye, jumpa lagi tahun depan". Itulah ayat last yang kami dengar. Kami pun laki bini tergelak bila Acik (pakci…