Featured Slider

LOMPONG MISTERI

LOMPONG MISTERI
Pada perjalanan kehidupan ini yang mengalirnya bagaikan arus di sungai. Beralih dari satu fasa ke fasa persis tahun-tahun yang menerjah.  Deras dan sejuknya menyengat tulang. Namun, saat dia mengalir deras mahupun lemah, ia tidak akan pernah terulang kan. Persis masa dan perjalanan yang sedang kita lewati hari ini. 
Tuhan rezekikan kita dengan beberapa anak tangga dalam perjalanan ini. Beralih dar…
RESEPI CREAMY CHEESE PASTA

RESEPI CREAMY CHEESE PASTA

Bila anak dah start makan, mesti si emak runsing nak pikir menu apa lagi nak bagi anak makan kan? Asik-asik bagi makan bubur je. Bukan anak je boring, mak nya pun boring dah masak benda sama setiap hari. Lastly bila da…
RESEPI SIMPLE ASAM PEDAS

RESEPI SIMPLE ASAM PEDAS

MUDAHNYA MASAK ASAM PEDAS Seperti yang kita tahu, ramai yang suka makan asam pedas kan? Ada yang suka kuahnya cair, ada yang suka kuahnya pekat. Ikut tekak masing-masing gemar yang mana. Setahu Nur, asam pedas ni glamou…
TIPS MERAWAT ANAK HFMD DI RUMAH

TIPS MERAWAT ANAK HFMD DI RUMAH

Penyakit tangan, kaki dan mulut atau lebih dikenali sebagai penyakit HFMD (Hand Foot Mouth Disease) adalah penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus  Coxsackie .  Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), penyakit …
SELESAIKAN MASALAH ANAK ANDA DENGAN BALM TASNEEM NATUREL

SELESAIKAN MASALAH ANAK ANDA DENGAN BALM TASNEEM NATUREL

Sebagai ibu bapa, kita mesti nak yang terbaik untuk anak kita kan? Baik dari segi penjagaan diri, kesihatan, pendidikan dan aspek-aspek yang lain.   Balm Tasneem Naturel antara barang keperluan yang mesti ada di rumah …
DARI SITE CIVIL ENGINEER JADI MOMMYPRENEUR

DARI SITE CIVIL ENGINEER JADI MOMMYPRENEUR

Assalamualaikum semua. Moga hari ini menjadikan kita hamba Allah yang lebih baik dari semalam. Nama diberi Nur Fadzilah Binti Masrudin. Anak kedua daripada 6 beradik ini dilahirkan pada 12 Jun 1993 di Hospital Pontian. K…